Postoji li Magija mršavljenja karburator?

Postoji li Magija mršavljenja karburator?Kako smo došli, slušajući sve više i više o sve dobre i loše masti dijeta gurui početi više govoriti o dobrom i zlu ugljikohidrata. I riječ je dobiti oko.

U svom TV-emisija, Oprah Winfrey je izjavila da je izgubila na težini, jer promjene loših ugljikohidrata na dobre. Osim toga, mnogi programi dijeta, kao što su Tijelo-za-Života, oglašavaju korist za zdravlje dobre ugljikohidrate. Ali, zaista, postoje takve stvari kao što su dobro i zlo, ugljikohidrati?

“Neki ugljikohidrati su bolji od drugih, ali zapravo to nije pitanje jedan od carb biti “dobar” i “loš”, – rekao je Jack Alhadeff, PhD, profesor biokemije na Sveučilištu Lehigh u Betlehem, Pa.

“Ako imate da biste dobili energiju za fizičke aktivnosti, odmah, jednostavni ugljikohidrati-tjestenina, bijeli kruh, kukuruzne pahuljice, procesirana, i slično-rad. Ako je netko teško, ili želite kontrolirati težinu, onda je pametno izabrao vlaknima, ugljikohidratima.”

Zašto? Jer svi ugljikohidrati razgrađuju na šećer ili glukozu, koja je tijelom gorivo. Ugljikohidrati s malo vlakana brzo će se raspasti. Hrana s ugljikohidratima, uhvaćen u vlakna duže istrunuti. Brzina kojom se to događa, može se podnijeti u ono što nutricionisti nazivaju glikemijskim indeksom.

Glikemijski Indeks Je Korisno?

Proizvodi s visokim indeksom turneju na glukozu posta. Ali, da brzina može dovesti do povećane razine hormona inzulina, koji tijelo treba za preradu glukoze u energiju u fizičku. Hranu nizak indeks — slatki krumpir, smeđa riža, zeleno lisnato povrće, mlijeko bez masti — razlažu polako, i to će dovesti do smanjenja razine inzulina.

“Ako niste диабетиком, glikemijski indeks može biti i nije toliko važno”, kaže Alhadeff, koji dodaje da je, kao što većina nas jede raznoliku hranu u jednom obroku, točnost indeks može biti upitna.

Ali ono što je o tome da glukoze visok indeks hrane, najvjerojatnije će se pohraniti u obliku masti?

“U stručnoj literaturi je sasvim razumljivo da unos ugljikohidrata, koje su uložene u tvornici celuloze — složeni ugljikohidrati-to je uvijek bolje”, kaže Nagy Kumar, ph.d., direktor klinike za napajanje u Moffitt Cancer Center) i profesor prehrane na Sveučilištu Južne Floride u Tampi. “Ali razlozi zbog kojih je bolje ne zato što je na neki način usporava ili mijenja nakupljanje masti.”

Ona kaže da je vlakana, ugljikohidrata povećavaju većinu obroka čini da se osjećate puni. To je, pak, pomaže da umjerene količine hrane koju jedete.

Tako da, što je vlakana, točno?

Postoje dvije vrste vlakana: topiva i netopiva. Nutricionisti opisati topiva vlakna, kao što su ljepljive tvari nalazi se u odjeljku voće, povrće, grah i grašak, kao i proizvodi od zobi. Netopiva vlakna, koja je pjeskovita tekstura, iznosi 70% vlakna u našoj prehrani, osobito iz mekinje od pšenice.

Naknade s Visokim sadržajem Vlakana, UgljikohidrataNaknade s Visokim sadržajem Vlakana, Ugljikohidrata

“Jedemo previše kalorija i previše praznih kalorija”, kaže ona. “Vlakna mogu spriječiti prejedanje. Također smo otkrili da vlakna mogu povezati s kolesterola u probavnom traktu, što smanjuje razinu kolesterola u krvi.”

Još jedna važna stvar, o hrani, bogate vlaknima, je da, kao i obično, skinuti sa fitokemikalija koje, čini se, od raka funkcije, – rekao je Kumar

“U vezi s rakom, našli smo 65 godina ili tako da ne hranjivih tvari i hranjivih tvari koje akcije protiv raka”, kaže ona. “Vidjeli smo, soje, likopen, bicarbanol, da spomenemo samo neke od njih imaju značajan učinak protiv različitih vrsta raka.”

Uz to, prednosti i njihovu ulogu u održavanju težine, celuloza pomaže u sprečavanju sljedeće:

Zatvor

HemoroidiHemoroidi

Upala slijepog crijeva

U Divertikulitis, bolesti crijeva, gdje džepove koji mogu zaraziti, razvija u sluznice crijeva

Sljedeći put, što imate izbor o tome koje se kupiti u trgovini, na primjer, između paperjast, kruh, bijela i crna, smeđa, kruh od pšenice-što radiš?

“Kupi kruh koji imate, povucite se iz trgovine, jer kruh je tako teška i gusta”, kaže Kumar. “Sve se svodi na količinu vlakana, koji se može dobiti u hranu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar